Založ si blog

Kapitalizmus začal a skončí v Amsterdame?

Máš pekné nohavice. Povedal som pred hotelom jednej milej slečne po príchode z práce. No to som nemal. Sedela s miestnymi dievčatami(ženami) z hotela a moja reč tela a mimika sa zdala byť pre nich provokatívna. Teda išlo o prirodzené flirtovanie a nepáčilo sa im to, aj keď slečna sa na to iba milo usmievala. Hneď mi to naznačili, aj keď tomu nerozumeli. Ona totiž rozprávala jazykom, ktorý je blízky tomu môjmu a ohavnú vec o nohaviciach som povedal v nej. Ibaže niečo také je nemiestne. Oheň do ohňa prilialo to, že som jej zaklopal aj na dvere. Čo som jej mimochodom predtým povedal s tým, že niekam vybehneme. Ona ticho súhlasila a smiala sa. Keď sa ma na to pýtali, samozrejme som prikývol, lebo na tom nevidím nič zlé. Ale toto bolo veľké priznanie. Pre miestnych som niečo, čo nezapadá. Flirtovať a otvorene sa rozprávať s opačným pohlavím je tu akosi zlé. Ženy, ktorým sa nepáčila reč môjho tela, majú k tomu tendenciu hľadať rovnaké pohlavie. Vynucujú si rešpekt takéhoto správania, vytrubujú do sveta slová o rešpekte a využívajú na to rôzne veci. Ktoré je už počuť aj u nás. LGTBI komunita v plnej paráde. Chlopi za ruky s chlopami, baby s babami a kec chlop še prihutori babe, ta je dement. Na vychodze by sme povedali. No a vraj ak chcem a potrebujem ženu, tu v Amsterdame si ju môžem kúpiť a nerobiť také bezočivé ťahy. Navrhli mi nakoniec.

Hneď sa to riešilo s mojim novým šéfom, ktorému o neuveriteľnom incidente volali a pri ktorom som následne musel obhajovať moju prácu, keďže o deň neskôr mi chcel znižovať plat. Neuveriteľné, ale aj takéto veci sú súčasťou kapitalistického režimu a využívajú sa na odstraňovanie, či vyvolávanie strachu v ľuďoch. A je to bežná vec. Pracoval som v americkej nadnárodnej korporácii a tam nám pol dňa vysvetľovali, ako sa môžeme a nemôžeme prihovárať k ženám. Čo je samozrejme zneužiteľné pri mocenskom boji a ktokoľvek si môže vymyslieť a prispôsobiť doslova hocičo.

Moje otvorené správanie aj k opačnému pohlaviu sa mnohým nepáči. Aj keď doteraz sa sťažovali iba chlapi, ktorí skôr závideli to, že to robím. A asi aj nemali čo iné riešiť a nevedeli ako ináč s nimi nadväzovať kontakt. Odsudzovanie a akési lynčovanie niekoho jednoducho pomáha v sociálnej inklúzii a spájaniu ľudí. Preto to potrebujeme. Nakoniec spoločnosť, tá naša slovenská bezpochyby, funguje prakticky iba na tom. V tomto sme doslova extratrieda.

Niečo také sa mi však stalo prvýkrát a na prekvapenie v asi najliberálnejšej metropole vyspelého kapitalistického sveta. Viac ako mesiac som žil v Chicagu, Sydney, Londýne, Dubline, Helsinkách, Štokholme či Bratislave. Niečo som teda už videl. A treba povedať, že opačnému pohlaviu, samozrejme s jeho súhlasom, hovorím aj iné veci, ako sú pekné nohavice. Lebo mi to príde prirodzené. Alebo nič prirodzenejšie mi nikdy neprišlo.

Dôsledky takýchto javov

Problém a dôsledok takýchto javov je však to, že v tomto režime potom vznikajú „riadiace kapacity“, ktoré si nedokážu všimnúť, že celý ich svet je založený na pyramídovom nelogickom kasíne. Jednoducho na primitivizme najhrubšieho zrna, kde sa v konečnom dôsledku iba zotročuje, likviduje, asi aj zabíja a vraždí poctivo pracujúcich ľudí. Riešia to, ako niekoho odstraňovať, nie to, ale vytvárať hodnoty. Potom im dáte pred oči zdôvodnený program a čumia ako teľatá na maľované vráta… Ako naše politické kapacity, či vedci SAV.

https://www.kooperativizmus.sk/projekt-cumil/

 

Tvoriť hodnoty. To sa musia učiť mladí. Dnes sa učia tomu, ako tvoriť kariéru, ako špekulovať a okrádať tých, ktorí ich tvoria.

Poctivá práca cestou tak najskôr od most

Môj projekt ukazuje, ako obhajovanie sa poctivou prácou v rámci tohto režimu spôsobuje vyháňanie a odstraňovanie na perifériu spoločnosti. Vytvára zo mňa doslova bezdomovca. Ukazujem to cez objektívne výsledky práce a teda empirické dôkazy. Riadiace štruktúry v rámci neho jednoducho fungujú na takýchto princípoch. Zhora dole.

Tvorba prvej zdôvodnenej alternatívy k úžerníckym režimom, ktorá je mimochodom výsledkom aj môjho prirodzeného správania sa aj k opačnému pohlaviu, je asi najzaujímavejším a najlepším príkladom tohto mechanizmu. Vysmievajú a odstraňujú ju tí, ktorí v živote okrem celoživotného riťolezectva a kariér neurobili a neponúkli nič. Inteligencia režimu nemá o tvorbe niečoho ani potuchy. Neznámy svet. Vie vysmievať, podkopávať nohy a likvidovať. Proste tento mechanizmus produkuje nebezpečných dementov v riadiacich štruktúrach.

Treba preč

Jednoducho už treba preč. Kapitalistické kasíno už treba čo najskôr zrušiť, lebo tentokrát urobí nenapraviteľné nešťastie. Nešťastia, ktoré napáchal svojimi dôsledkami doteraz, budú s tým, čo hrozí v tejto vyspelej dobe, asi ničím.

Toto je ďalší malý príklad do mozaiky putovaním týmto režimom cez praktické skúsenosti doma, či v jeho centrách… Vedel som o tomto probléme a kapitalistickej zbrani na ťahanie najsprostejších ľudí do riadiacich štruktúr, ale až teraz mi prišiel takýto zaujímavý príklad. Aj keď protagonisti takýchto vecí v tomto prípade jednoducho iba kopírujú a zneužívajú podstatu fungovania ich sveta. Alebo jednoducho sú v tom do istej miery nevinne, niečo také je tu úplne bežné a ja to tiež trochu zneužívam na ukázanie komplexnosti problémov a fungovania dnešnej úžerníckej kapitalistickej mašinérie.

Dúfam, že ma za ďalšie „dobré skutky“ nezlynčujú.

Za normálnych okolností by lichotenie o pekných nohaviciach malo zlepšovať náladu. Ono to aj zlepšuje. Ibaže riadiacim štruktúram, tvoreným neprirodzeným spôsobom, takéto javy nevoňajú a hľadajú cesty, ako prirodzenej energii zabrániť. Aby vznikali iba ich klony. Magori naučení na hranie sa s inými a úžeru. Systém je tak nastavený. A niečo také môže zničiť tento svet úžery. Čo môj projekt asi dobre ukazuje a v prípade diskusií s dnešnou mentálne retardovanou inteligenciou, na čo sa tlačí a čoho sa boja, tomu tak už asi jednoznačne bude a ukáže sa to v plnej paráde. V tomto režime však paradoxne aj toto dokáže zabíjať.

Mimochodom v rámci pobytu v Amsterdame mám v pláne ukázať tvorbu stavby v mojej réžii. Ukázať, že riadenie a tvorba hodnôt, či konečný výstup, sú hlavne o schopnosti spolupráce. Vedieť niečo robiť je dôležité, ale práve schopnosť rešpektu a spolupráce je tým najdôležitejšim faktorom, ktorý robí spoločné výstupy. Už som to raz z takej pozície urobil s výbornými výsledkami, len sa to niekde niekomu nepáčilo a výsledky záhadne „zmizli“. Teraz to urobíme pod verejnou kontrolou a transparentne. Na tom sme dohodnutí a preto som sem prišiel. Dúfam, že ma za to nezlynčujú a nepokúsia o ďalšie zaujímavosti, keď im to urobím. Má ísť o ďalší dôkaz toho, čo sa dialo na mne ako osobe počas rozvíjania dnes historicky prvej zdôvodnenej a demokratickej alternatívy voči úžerníckym režimom. Ktorá je už na svete a je ťažké to poprieť, prípadne nejako napadnúť. Čo je teda pre režim a ním vytvorených darmožráčov prúser. Musia to urobiť nejako poza chrbát a mňa takto odstaviť.

Cez kapitalizmus ku kooperativizmu…

Kapitalizmus a republika vystriedali stredoveké feudálne a ideologické(náboženské) lynčovanie a upaľovanie bosoriek. Alebo dali tomu určitú protiváhu a jedno kontrolovalo a vyvažovalo druhé. To, čo takýto svet prinášal, je viditeľné v určitej miere aj dnes a snažím sa to ukázať na nejakých príkladoch. Kapitalizmu patrí za to vďaka. Išlo o o veľký krok vpred. Vznikla veľkovýroba a rozvíjali sa technológie spolu s priemyslom. Ideologické blúznenie a vysvetľovanie si vecí tak, ako komu v danom momente vyhovuje, postupne strieda pragmatizmus a empirický pohľad na svet. Teda svet faktov. Lenže tvorca hodnôt, teda konečný robotník, bol a bude v tomto režime handrou na zametanie neschopností neprirodzených riadiacich štruktúr. Ktoré vznikali a vznikajú zaujímavým mechanizmom. Aj pomocou takýchto zvláštnych zbraní hromadného ničenia zdravého rozumu.

Burzy a teda asi aj jeho podstata fungovania vznikli v Amsterdame. Vznikne v Amsterdame a Holandsku dôležitý dôkaz o tom, čo tento režim dnes, ale vlastne dlhodobo spôsobuje na jednotlivcoch a pomôže presadeniu kooperativizmu, ktorý by mal byť z tohto historického hľadiska definitívnym prechodom do ďalšej, tentoraz už demokratickej dimenzie? Teda vlády ľudu? No uvidíme. Každopádne bude sa o tom písať a všetko verejne ukazovať.

Žijeme v zločineckom režime. Akomsi kapitalisticko-ideologicko-úžerníckom mechanizme, kde sa zabíja a vraždí sofistikovaným spôsobom. Ktorý funguje iba na takýchto veciach a toto je jeho podstatou. Toto sa ide definitívne dokázať a o tom sa bude písať.
Zatiaľ z Amsterdamu toľko.
Viac o celom rozbehnutom projekte.. www.kooperativizmus.sk

 

Postoj k voľbám 2023 z pohľadu projektu kooperativizmus

24.09.2023

Keď som naháňal slovenského Che Guevaru, Ľuboša Blahu po celom východnom Slovensku a chcel od neho odpoveď na záhadu, že ako antikapitalistický bojovník nepomôže pri existencii bezpochyby najviac zddôvodnenej systémovej alternatívy, ktorá kedy bola v éteri, odbil ma. Vraj si mám naštudovať jeho literatúru a stovky strán, kde tie alternatívy ponúka aj on. Urobil som to, [...]

PONUKA 10 000 Eur pre odborníkov a sympatizantov KDH

28.04.2023

Na základe vypočutia si menšieho videa od pani z tejto politickej strany s veľkým vplyvom na východe Slovenska a mojich vlastných skúseností s touto stranou som sa rozhodol predložiť verejnú ponuku a výzvu na jej odborníkov. Za hĺbkové obhájenie si svojho odborného programu a svojich „konštruktívnych riešení“ a to v súvislostiach vedúcich až do zdrojov [...]

Podvodníci v riadení režimu nielen ako známy fakt, ale už preukázateľná skutočnosť

14.10.2022

Do riadiacich a následne odborných štruktúr režimu sa vzhľadom na jeho zlodejsko úžernícku povahu naimplementovali podvodníci, klamári a zavádzači. Žijeme dobu úžery a klamstiev a je to cítiť v akejkoľvek aktivite pri snahách o prežitie. Je založený na likvidáciách poctivých ľudí, umelých kariérach vznikajúcich cez takéto inkvizičné procesy a to všetko [...]

Russell Bentley

Donbaského kovboja z USA, ktorý bojoval za Rusov, mučili a zabili spolubojovníci. Vojakov čaká súd

20.09.2024 21:30, aktualizované: 22:02

Vojaci majú byť súdení kvôli rôznym obvineniam od prekračovania právomocí, cez užívanie fyzického násilia a mučenia a spôsobenie smrti nedbanlivosťou.

Election 2024 Trump

Zlyhania tajnej služby odhalené: Vyšetrovanie atentátu na Trumpa odkrylo pochybenia ochranky

20.09.2024 20:17

Zlyhanie Tajnej služby, ktorá poskytuje ochranu najvyšším ústavným činiteľom aj exprezidentom, je predmetom viacerých vyšetrovaní.

polícia podvodná zoo

Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo, okrádajú ľudí. Totálny hyenizmus, reaguje polícia

20.09.2024 18:36

Totálny hyenizmus. Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo v čase, keď tá skutočná čelí následkom ničivých záplav, uviedla polícia.

harrisová, trump

Predčasné voľby v USA odštartovali: Voliči troch štátov už rozhodujú, kto povedie Biely dom

20.09.2024 18:20, aktualizované: 19:14

Väčšina štátov americkej Únie umožňuje predčasné hlasovanie alebo hlasovanie poštou, aby ľudia neprišli o možnosť voliť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 120504x
Priemerná čítanosť článkov: 2869x

Autor blogu

Kategórie