Založ si blog

Vedecky zdôvodnenú demokraciu dze še nebude dac kradnuc dajak nikto nechce. . . Prečo asi?

Vznikli nové vedecké dôkazy o existencii Boha. Môžete ich uverejniť v rámci vašich náboženských štruktúr?

Viete čo, uverejníme ich a ponúkneme ľuďom na prehodnotenie iba v tom prípade, že sa stanete našim členom. Zrejme by mi odpovedal na takú prosbu nejaký jeho predstaviteľ.

Ak by som to urobil u každého náboženstva a to len preto, aby sa vedecké dôkazy o Bohu dostali medzi ľudí, bol by zo mňa kresťan, moslim, hinduista, ale možno aj katolík, evanjelik, predstaviteľ grécko-katolíckeho vierovyznania v rámci jedenej z týchto predstáv. A to všetko zároveň. Musel by som sa navonok stotožniť so všetkými. Ale to by asi znamenalo, že som pokrytec v každom z nich. A to len preto, aby sa vedecké dôkazy o tom, ako Boh vyzerá, čo to je a pod, dostali medzi ľudí.  Ak by som ich teda mal.

Niečo také sa asi nestane, vedeckosť pri Bohu asi nebude nikdy. Aj keď by to pomohlo. Pozrieť sa na to, čo rôzne predstavy narobili v histórii ľudstva je asi dostatočným dôkazom o tom, že by to pomohlo. A nemusíme zachádzať až tak ďaleko. V Juhoslávii sa kvôli tomu vraždili susedia len pred niekoľkými rokmi. V Írsku to robili dokonca v rámci jedného náboženstva a to tiež len nedávno.

Vedeckosť pri Bohu asi nedosiahneme, ľudia budú rôzne predstavy využívať na boj proti niekomu, lebo je to najjednoduchšia a najľahšie ospravedlniteľná a zdôvodniteľná cesta ako žiť v nenávisti, ku ktorej sme aj týmto systémom vedení. Dnes je to vidieť cez šikany v pracovných procesoch, nespravodlivostiach tam, ale v princípe je aj dnešný vyspelý úžernícky svet postavený výlučne na produkovaní tejto formy energie.

Ale iné to môže byť pri inom pojme. Slove demokracia. Slovo, ktoré zase využívajú dnešní politici na obhajobu svojich činov, často svojho boja za „západné hodnoty“. Keď už raz politici sú a práve cez tieto hodnoty sa k tomuto statusu dostali. To, že toto slovo v zásade nevedia ani len definovať, je už iná vec. Tak ako sa niekto pokúsil zlikvidovať dvojičky v mene jeho Boha a potom následne tí druhí utekali vraždiť na druhú stranu zemegule v mene iného, zase ich Boha, tak aj politici rozširujú kapitalistické impérium v mene tzv. demokracie. Pričom pri tomto je vedeckosť omnoho viac dosiahnuteľná a je jasné a isté, čo tá cesta k nej v rámci kapitalizmu znamená.

Môžete mi uverejniť prednášku na historicky prvú zdôvodnenú, demokratickú alternatívu k otrokárskym režimom? Pýtam ja jedného z predstaviteľov tzv. hnutia za demokratizáciu DIEM 25. Členmi sú aj  známe osobnosti ako Assange či Veroufakis, ale idú tiež len šíriť akéhosi svojho Boha. Len tiež nevedia ako vyzerá a ako to docieliť. Ten Boh je teraz samozrejme vedecky zdôvodniteľnejšia demokracia. Oni mi na to odpovedia, že prednášku uverejnia pod podmienkou že sa stanem ich členom. Presne to isté, ako keby som dával vedecké dôkazy o Bohu náboženstvu, ale uverejnia ich iba v tom prípade, že sa najprv stotožním s ich predstavami. Asi by to bolo pokrytecké, čo?

Naši milovníci demokracie, o ktorej nemajú ani potuchy a najmenšiu predstavu v kontexte s potrebami doby, urobili presne toto. Keď im naznačím, že uverejnenie iba pri takýchto podmienkach, ponúkanom projekte, ich nulovej pevnej predstave a ich cieľoch je asi to isté ako príklad s náboženstvami, už sú to z mojej strany výlevy a nevidia dôvod, prečo by so mnou vôbec komunikovali. Ďalší blázni pri snahe o moc, ktorí tam ukazujú akurát tak svoje ego, pomyslím si. Bolo by to v pohode, keby to nebolo vlastne smutné. Kapitalistický režim vychováva a profiluje prakticky iba takýchto ľudí. Človek nevie, či ide o demenciu, alebo to myslia vážne. Lenže celá politika a dnešný systém vyzerá presne tak. Samozrejme aj média a iné riadiace a intelektuálne štruktúry režimu. Režimu zločincov, imbecilov, primitívov, ináč sa to aj v tomto prípade skutočne povedať ani nedá..

Podobne ako s náboženstvami, čo poviete? Tak Boh, ako aj demokracia, sú dodnes zásterkami pre moc a peniaze. Aj keď pri tej demokracii je tá cesta k vedeckosti asi jednoduchšia a asi aj hotová…

Prvá zdôvodnená demokratická alternatíva k otrokárskym režimom na webe www.kooperativizmus.sk

Prednáška spomínaná v blogu: https://www.youtube.com/watch?v=XO0uFFWLl-c&t=483s

 

Postoj k voľbám 2023 z pohľadu projektu kooperativizmus

24.09.2023

Keď som naháňal slovenského Che Guevaru, Ľuboša Blahu po celom východnom Slovensku a chcel od neho odpoveď na záhadu, že ako antikapitalistický bojovník nepomôže pri existencii bezpochyby najviac zddôvodnenej systémovej alternatívy, ktorá kedy bola v éteri, odbil ma. Vraj si mám naštudovať jeho literatúru a stovky strán, kde tie alternatívy ponúka aj on. Urobil som to, [...]

PONUKA 10 000 Eur pre odborníkov a sympatizantov KDH

28.04.2023

Na základe vypočutia si menšieho videa od pani z tejto politickej strany s veľkým vplyvom na východe Slovenska a mojich vlastných skúseností s touto stranou som sa rozhodol predložiť verejnú ponuku a výzvu na jej odborníkov. Za hĺbkové obhájenie si svojho odborného programu a svojich „konštruktívnych riešení“ a to v súvislostiach vedúcich až do zdrojov [...]

Podvodníci v riadení režimu nielen ako známy fakt, ale už preukázateľná skutočnosť

14.10.2022

Do riadiacich a následne odborných štruktúr režimu sa vzhľadom na jeho zlodejsko úžernícku povahu naimplementovali podvodníci, klamári a zavádzači. Žijeme dobu úžery a klamstiev a je to cítiť v akejkoľvek aktivite pri snahách o prežitie. Je založený na likvidáciách poctivých ľudí, umelých kariérach vznikajúcich cez takéto inkvizičné procesy a to všetko [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 118225x
Priemerná čítanosť článkov: 2749x

Autor blogu

Kategórie