Založ si blog

Tvorba kariér, ničnerobenie a nulové výstupy. NBS plne v rukách režimu?

Chceli by sme Vás však informovať, že výberová komisia sa rozhodla nepozvať Vás na pohovor. Odpisuje mi pracovníčka NBS. Teda Národnej banky Slovenska. Dôvod, prečo som sa hlásil na danú pozíciu bol ten, že som niečo urobil a vedel sa preukázať analýzou, ktorá na túto pozíciu sedí ako uliata. Vlastne nič viac sa na to ani nedá ponúknuť. Dôvod mi neoznámili.

Mám za sebou tvorbu analýz, ktoré ďaleko prevyšujú dnešných odborníkov. Mal som byť pozvaný, to je jasné. Na otázku, kto bol pozvaný a čím sa prezentoval, odpoveď som nedostal. Predpokladám, že to bude nejaký známy nejakého známeho, kto v rámci nejakej finančnej inštitúcie pil so šéfmi kávu. Neurobil síce nikdy nič, ale v životopise mal niekoľkoročné pitie kávy a branie dobrého platu. Je jasné, že sa neprezentoval ničím konkrétnym. Minimálne je jasné, že moje prezentovanie sa ďaleko prevýšilo akúkoľvek inú snahu a vedel som to od začiatku. To sa dá ľahko dokázať.

Spolu s mojimi otázkami som dal aj niekoľko otázok na publikáciu, ktorú daná inštitúcia vydala. Ohľadom štrukturálnych politík.

https://www.nbs.sk/sk/publikacie/strukturalne-vyzvy?fbclid=IwAR2Qd-s9UD5WHueT87U8u7hUxV32Pq839bNUrQ9W3gmGPp2eZer8592wS4E

Vyšlo z nich asi 90 strán. Vraj chcú priblížiť produktivitu Slovenska západným krajinám, lebo proces sa zastavil. Analýzy, ktorými som sa prezentoval aj pri tejto snahe o prácu sa týkajú výlučne produktivity a ich časovému rozboru. Veľmi rýchlo som videl, kde sa daní odborníci nachádzajú. Navrhli tri veci, ktoré dokázateľne nefungujú, sú málo účinné, prípadne majú až negatívny dosah na daný cieľ. Dnes na to existuje dosť literatúry, avšak tam na to nemajú čas. Písali aj o veciach ako rovnovážna úroková miera, či akési vyššie princípy či hodnoty, ktoré majú produktivitu zvýšiť. Bez súvislostí, bez zdôvodnenia. Ako keby to videli na čarovnej guli z Pána prsteňov. Z 90 strán je minimálne tretina o zdraví a životnom prostredí, lebo z odborných súvislostí by nemali o čom. Alebo nevedia poskladať v podstate nič. Zdravie a životné prostredie je tak ich maximum, čo môžu. Len to je agenda niekoho iného. Ale aspoň z toho človek niečo má, ak si to prečíta. Jednoducho táto inštitúcia, kde pracujú stovky, až tisícky ľudí, vyšla s publikáciou, ktorá má nulovú odbornú hodnotu, je to povrchný lajster ničoho a na otázky samozrejme odpovedať nevedia.

Idú riešiť aj problém sociálnej inklúzie. Jedna z mojich otázok je aj to, čo má byť kritériom pre sociálnu inklúziu a na čom má byť založená. Keď už odmietli niekoho, kto pre nejakú pozíciu má tie najobjektívnejšie výsledky práce, ktoré určite ďaleko prevyšujú výsledky kohokoľvek, kto sa na to hlási. Odpovedať nevedia. Pre našich odborníkov je kritériom asi pitie kávy. Kritériom určite nie je poctivá práca. Jednoducho profesionálni riešitelia spoločenských problémov. Špičkoví sociológovia.

Dnešný finančný systém vytvára akési odborné kapacity. Len tie kapacity majú nulovú odbornosť. Finančné inštitúcie zarábajú prakticky na ničom. Na okrádaní, na drancovaní, bez nutnosti nejakej snahy o rovnováhu. Nemusia kontrolovať vlastne nič, všetko im padá samo. To, čo robia, prakticky vôbec neovplyvňuje výsledky ich firiem. Takto je formované toto kocúrkovo v rámci dnešného režimu. Tam majú priestor na tvorbu akýchsi osobností a kariér ľudí, ktorí potom túto spoločnosť ruinujú a ničia. Aj v rámci volieb, v ktorých som chcel absolútne nadčasový projekt predstaviť, sa ukázalo zopár ľudí, ktorí z tohto prostredia vyšli. Išli projekt negovať, alebo mu dávať polená. Jeden sa prezentoval tým, že má dobré vzťahy na pracovisku(v preklade to môže znamenať aj poddajný otrok, ktorý bude pritakávať na hocičo a neváha pritom zotročiť vlastnú komunitu). Krásne sa prežehnával, vedel dobre bicyklovať a sadiť stromčeky. Ďalší zase riešil to, aké typy rozpočtov sú pre samosprávu najlepšie. Proste problém storočia. Samosprávy ešte väčší neriešili. K svojmu odboru, o ktorom je aj môj projekt, nevedeli v podstate nič. Vyhľadávali úplne niečo iné. Hľadali ako oklamať ľudí, prezentujúc sa kariérami, ktoré im tento režim poskytol za ničnerobenie a službu zlodejským organizáciám.

Žijeme v zločineckom režime, ktorý robí a vytvára osobnosti s nulovou odbornosťou. Tárajú, strieľajú do vetra, nechápu žiadnym súvislostiam. Dávajú im priestor v médiách a ruinujú a páchajú genocídu na vlastnom národe. NBS je inštitúcia, kde si ľudia robia kariéry a pijú kávu. Nič iné z nich nevyjde. Tá naša nemá vo svojej kompetencii už ani vydávanie peňazí(alebo tlačenie v rámci dnešného režimu) a ich kontrola finančného systému má doslova nulovú hodnotu. Čo potvrdila minulosť a krízy.

Asi takto vyzerá realita doby. Zabíja sa tu a vraždí všetko živé a zdravé, do riadenia dostávajú ľudia na základe akýchsi iných, ako objektívnych kritérií. Na základe akéhosi zvláštneho mechanizmu režimu. Toto vytvára režim, takto je nastavený. Je jednoducho zločinecký a úžernícky. Potom výsledky tohto mechanizmu napríklad končia v politických kruhoch, kde sa prezentujú aj ako ekonomickí odborníci. Mentálny vývoj dnešných politikov sa asi zakryť nedá. Kapitalistickí imperialisti nasadili svoje zbrane. Podplácanie, úžeru, korupciu, hru s vysokým egom a kariérami. Bude ich treba dostať do diskusií a ukázať pravú tvár tejto doby. Aj keď stále utekajú.

Viac na www.kooperativizmus.sk

 

Postoj k voľbám 2023 z pohľadu projektu kooperativizmus

24.09.2023

Keď som naháňal slovenského Che Guevaru, Ľuboša Blahu po celom východnom Slovensku a chcel od neho odpoveď na záhadu, že ako antikapitalistický bojovník nepomôže pri existencii bezpochyby najviac zddôvodnenej systémovej alternatívy, ktorá kedy bola v éteri, odbil ma. Vraj si mám naštudovať jeho literatúru a stovky strán, kde tie alternatívy ponúka aj on. Urobil som to, [...]

PONUKA 10 000 Eur pre odborníkov a sympatizantov KDH

28.04.2023

Na základe vypočutia si menšieho videa od pani z tejto politickej strany s veľkým vplyvom na východe Slovenska a mojich vlastných skúseností s touto stranou som sa rozhodol predložiť verejnú ponuku a výzvu na jej odborníkov. Za hĺbkové obhájenie si svojho odborného programu a svojich „konštruktívnych riešení“ a to v súvislostiach vedúcich až do zdrojov [...]

Podvodníci v riadení režimu nielen ako známy fakt, ale už preukázateľná skutočnosť

14.10.2022

Do riadiacich a následne odborných štruktúr režimu sa vzhľadom na jeho zlodejsko úžernícku povahu naimplementovali podvodníci, klamári a zavádzači. Žijeme dobu úžery a klamstiev a je to cítiť v akejkoľvek aktivite pri snahách o prežitie. Je založený na likvidáciách poctivých ľudí, umelých kariérach vznikajúcich cez takéto inkvizičné procesy a to všetko [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 118231x
Priemerná čítanosť článkov: 2750x

Autor blogu

Kategórie