Založ si blog

Už je to trápne a hlavne to stojí životy ľudí.

Ak vznikne nejaká alternatíva k niečom, alebo nejaký návrh, musí sa nejako zdôvodniť. Ak sa zdôvodni, musia sa nájsť protiargumenty a prípadní kritici ukážu čo nesedí. Ak to nenájdu, tvorca má asi pravdu a je to správne myslenie, prípadne správny smer k niečomu.

 

No a niečo také sa stalo v rámci alternatívy k dnešnému ekonomickému režimu. Režimu, ktorý automaticky spôsobuje vnútrospoločenské napätie a zvyšovanie otroctva akoukoľvek formou. Na čo sú dnes objektívne dôkazy a sú dôkazy, že sám od seba sa v tomto nezmení.

 

Nápravy niet. Minimálne dnešní tzv. odborníci ju nevedeli navrhnúť. To, čo z nich vyšlo, je na smiech, v kontexte toho čo sa deje na Ukrajine možno skôr na plač, alebo jednoducho nemajú o realite ani potuchy. Sami o svojich návrhoch hovoria, že popísali sprostosti a nie sú si istí. Lebo popísali sprostosti a nie sú si istí ničím. Jednoduché, ale aspoň úprimné. To, čo môžu urobiť, je skúsiť negovať a urobiť objektívnu kritiku. No ale ani to nechcú urobiť. A tomu, čo vzniklo mimo ich spektra vnímania reality, sa snažia vedome vyhýbať, ignorovať a už keď som niekoho pritlačil k reakcii tak natárali sprostosti takého rangu, že človek sa zamýšľa, či žije medzi príčetnými ľuďmi, alebo je to len sen.

 

Už preukázateľne klamali v SAV, politické strany sa snažia hádzať polená pod nohy a trasú sa a modlia, aby to bolo odstránené ignoráciou a mojim spoločenským odmietaním, ku ktorému prispievajú. Mnohí protagonisti tohto primitívneho besnenia, ktoré je postupne zaznamenávané roky a bude súčasť knihy o alternatíve, dnes mávajú bielymi holubicami a ukazujú, akí sú humanisti v kontexte s dôsledkami režimu, ktoré je dnes vidieť na Ukrajine. Asi v takomto svete a takejto realite žijeme. Zlodej kričí, chyťte zlodeja.

 

Takže ešte raz milí odborníci režimu zvaného kapitalistické besnenia na ľudskej dôstojnosti a zdravom rozume. Kapitalistického štvania a ruinovania spoločnosti. Je možné alternatívu znegovať. Sľubujem za to 5000 Eur. Inštrukcie sú podané na FB profile. Bude to možné aj online diskusiou. Miestne blogové diskusie samozrejme neriešim, je potrebné sa prihlásiť na tejto akcii ak niekto cíti, že má pravdu. Hlavne je potrebné nabúrať závery a to, čo v zdôvodnení nesedí.

 

Záujemcovia sa môžu hlásiť mailom na kooperativizmus@centrum.sk. Publikácie a prezentácia online, ktorá bude v princípe zopakovaná, na webe nižšie. Výzva bola smerovaná všetkým odborníkom doby. Ale zapojiť sa môže každý, kto sa na to cíti. Predbežne je naplánovaná na 24.3., keď bude možnosť ukončená s cieľom urobiť definitívne závery o alternatíve. Historicky prvej zdôvodnenej alternatíve k otrokárskym režimom v histórii. Prvej demokratickej a mierovo realizovateľnej.

 

Jednoducho okrem pokrytectva a hrania sa na dobrých a súcitných, je potrebné aj niečo prospešné a dobré robiť. Lebo to, čo sa deje okolo tejto práce, už je trápne. A hlavne už to stojí životy ľudí a už to nie je na smiech.

 

Fb profil: https://www.facebook.com/kooperativizmus

web: www.kooperativizmus.sk

Postoj k voľbám 2023 z pohľadu projektu kooperativizmus

24.09.2023

Keď som naháňal slovenského Che Guevaru, Ľuboša Blahu po celom východnom Slovensku a chcel od neho odpoveď na záhadu, že ako antikapitalistický bojovník nepomôže pri existencii bezpochyby najviac zddôvodnenej systémovej alternatívy, ktorá kedy bola v éteri, odbil ma. Vraj si mám naštudovať jeho literatúru a stovky strán, kde tie alternatívy ponúka aj on. Urobil som to, [...]

PONUKA 10 000 Eur pre odborníkov a sympatizantov KDH

28.04.2023

Na základe vypočutia si menšieho videa od pani z tejto politickej strany s veľkým vplyvom na východe Slovenska a mojich vlastných skúseností s touto stranou som sa rozhodol predložiť verejnú ponuku a výzvu na jej odborníkov. Za hĺbkové obhájenie si svojho odborného programu a svojich „konštruktívnych riešení“ a to v súvislostiach vedúcich až do zdrojov [...]

Podvodníci v riadení režimu nielen ako známy fakt, ale už preukázateľná skutočnosť

14.10.2022

Do riadiacich a následne odborných štruktúr režimu sa vzhľadom na jeho zlodejsko úžernícku povahu naimplementovali podvodníci, klamári a zavádzači. Žijeme dobu úžery a klamstiev a je to cítiť v akejkoľvek aktivite pri snahách o prežitie. Je založený na likvidáciách poctivých ľudí, umelých kariérach vznikajúcich cez takéto inkvizičné procesy a to všetko [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 116320x
Priemerná čítanosť článkov: 2770x

Autor blogu

Kategórie