Založ si blog

Úroveň odbornosti dnešných politikov nie je národná tragédia.

Kapitalistický režim vytvoril riadiace štruktúry, ktoré majú málo spoločného s objektívnymi schopnosťami. Často doslova a do písmena úžernícke bandy, čo v konečnom dôsledku spôsobuje prakticky všetky spoločenské problémy. Nielen dneška, dnešného otrokárskeho režimu, ale aj tých minulých. Stále to bolo o tom istom probléme. Aj dnes sa to už relatívne vie a tuší, literatúra to spomína cez mnohé oblasti. Nakoniec oči neglupe, kec kukaju na televizor a na dnešných politikov. Jak še hutori na vychodze. Je to ale samozrejme ťažšie objektívne a verejne nejako dokázať.

 

A práve toto sa ide urobiť v rámci projektu kooperativizmus. Dostať ho do diskusií s tými, ktorí sa javia ako odborníci doby a mali by byť schopní reagovať a takéto veci posudzovať. Ono je to vlastne ich povinnosť, ale to ich málo rozvinuté mozgy s nulovou dávkou objektivity, schopností, čestnosti a poctivosti, asi nikdy nepochopia. Alebo nechcú, či pochopiť nemôžu. Ich vízie a návrhy riešení zneguje v podstate cvičená opica zo zoologickej záhrady, tak aspoň posúdiť správnosť či nesprávnosť iných. To by mohli a mali byť schopní urobiť. Hlavne keď ide o niečo, čo je len jedno a nič podobné neexistuje. V podstate jediné zdôvodnené riešenie do budúcnosti.

 

Lenže je tu dôležité lenže. Ktoré trochu obhajuje tých našich supermanov a superodborníkov doby. Ide o problém, ktorého korene sú inde ako priamo v našej krajine. Je to systémový problém. Budeme to musieť dostať, alebo minimálne ponúkať do diskusií aj na medzinárodnom fóre. A preto je tu anglická verzia prezentácie, ktorá bude ponúkaná aj mimo našej krajiny. Trochu dlhšia ako tá slovenská, ale tak to nejako vyšlo a trochu viac sme sa tam rozrozprávali. A hlavne trochu pomalšie a možno opäť v širších súvislostiach. Aj keď výsledky sa dajú očakávať podobné, ako pri všetkých diskusiách doteraz. Je to jednoducho prvá zdôvodnená, demokratická a realistická alternatíva k otrokárskym režimom a tým je povedané všetko. Čas ani miesto nerozhoduje.

 

prezentácia v anglickom jazyku: https://www.youtube.com/watch?v=q210tEQpht8

 

Takže aby ste na tých našich odborníkov a politikov doby neboli veľmi nahnevaní, aj keď ich fatálne zlyhania aj v kontexte s týmto projektom sú takého charakteru, že by mali byť tak najskôr  v base na doživotie. Už len tento projekt obsahuje na to stopercentné dôkazy.

 

Úroveň odbornosti a profesionality dnešných politikov a iných sociálnych inžinierov doby ale nie je národná tragédia. Je to totižto medzinárodná tragédia.

 

P.S. viac na webe www.kooperativizmus.sk, kde sa nachádza aj slovenská verzia prednášky. Za znegovanie a spochybnenie ktorej je ponúkaných 5000 Eur!! V prípade záujmu a pocitu, že to dokážete, treba sa hlásiť cez email. Prípadne rovno sa zúčastniť diskusie, kde bude prednáška zopakovaná a ktorá sa vzhľadom na pandémiu odkladá na neskoršie. Najskôr polovice decembra, najneskôr marec-apríl. Takto sa môžete v predstihu pripraviť. Jej konanie bude avizované minimálne týždeň vopred aj cez blogy. Publikácie k problematike na webe.. V prípade záujmu možná aj online diskusia, ale je snahou vyhnúť sa manipulátorom a hejterom v písomných internetových diskusiách. Tá verejná bude jednoducho nahrávaná a pre potreby projektu neskôr ukázaná v éteri.

Postoj k voľbám 2023 z pohľadu projektu kooperativizmus

24.09.2023

Keď som naháňal slovenského Che Guevaru, Ľuboša Blahu po celom východnom Slovensku a chcel od neho odpoveď na záhadu, že ako antikapitalistický bojovník nepomôže pri existencii bezpochyby najviac zddôvodnenej systémovej alternatívy, ktorá kedy bola v éteri, odbil ma. Vraj si mám naštudovať jeho literatúru a stovky strán, kde tie alternatívy ponúka aj on. Urobil som to, [...]

PONUKA 10 000 Eur pre odborníkov a sympatizantov KDH

28.04.2023

Na základe vypočutia si menšieho videa od pani z tejto politickej strany s veľkým vplyvom na východe Slovenska a mojich vlastných skúseností s touto stranou som sa rozhodol predložiť verejnú ponuku a výzvu na jej odborníkov. Za hĺbkové obhájenie si svojho odborného programu a svojich „konštruktívnych riešení“ a to v súvislostiach vedúcich až do zdrojov [...]

Podvodníci v riadení režimu nielen ako známy fakt, ale už preukázateľná skutočnosť

14.10.2022

Do riadiacich a následne odborných štruktúr režimu sa vzhľadom na jeho zlodejsko úžernícku povahu naimplementovali podvodníci, klamári a zavádzači. Žijeme dobu úžery a klamstiev a je to cítiť v akejkoľvek aktivite pri snahách o prežitie. Je založený na likvidáciách poctivých ľudí, umelých kariérach vznikajúcich cez takéto inkvizičné procesy a to všetko [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 118250x
Priemerná čítanosť článkov: 2750x

Autor blogu

Kategórie