Založ si blog

Bojím sa, že Kapitol nebol o Trumpovi.

Príjmové nerovnosti v USA dosahajú závratné úrovne. Dostali sa nad úroveň nerovností pred svetovými vojnami, čo bolo obdobie ešte pred zavádzaním sociálneho štátu a utlmenia kapitalistických dôsledkov. Doslova neuveriteľné, ale je to tak.

 

Kapitalistický režim končil neustále vzájomným vyvražďovaním a dôvody na vzbĺknutie vášní sa stále našli. Trump asi zohral v americkej politike nejakú dôležitú úlohu, keď priniesol niečo nové. A s tým samozrejme aj negatíva toho, akým spôsobom sa ako osoba vyvíjal. Človek s dlhodobou absolútnou mocou v rámci nejakých štruktúr má jednoducho svojskú povahu. Nič iné sa však v rámci tejto krajiny nemohlo k moci ako alternatíva dostať. Ale na Slovensku máme pri moci možno aj niečo horšie s omnoho despotickejšími sklonmi. To by bolo asi na dlhšiu a hlbšiu debatu.

 

Bojím sa, že Trump nie je príčinou nepokojov v Kapitole, aj keď tam bezpochyby zohral veľkú úlohu. Príčiny sú inde a stupňujúce sa napätie v USA je potrebné vidieť v širších súvislostiach. Aj keď to mnohí neradi počujú, môj pohľad bude asi objektívnejší a vedeckejší. Treba pozerať na novodobých „odborníkov režimu“ a ich podporovateľov.

 

Bude horšie. Kapitalistické úžerníctvo v kombinácii s inými formami ideológií moci, prinesie ešte horšie dôsledky. Trump tou príčinou nie je. Je možno nejakým logickým dôsledkom.

Postoj k voľbám 2023 z pohľadu projektu kooperativizmus

24.09.2023

Keď som naháňal slovenského Che Guevaru, Ľuboša Blahu po celom východnom Slovensku a chcel od neho odpoveď na záhadu, že ako antikapitalistický bojovník nepomôže pri existencii bezpochyby najviac zddôvodnenej systémovej alternatívy, ktorá kedy bola v éteri, odbil ma. Vraj si mám naštudovať jeho literatúru a stovky strán, kde tie alternatívy ponúka aj on. Urobil som to, [...]

PONUKA 10 000 Eur pre odborníkov a sympatizantov KDH

28.04.2023

Na základe vypočutia si menšieho videa od pani z tejto politickej strany s veľkým vplyvom na východe Slovenska a mojich vlastných skúseností s touto stranou som sa rozhodol predložiť verejnú ponuku a výzvu na jej odborníkov. Za hĺbkové obhájenie si svojho odborného programu a svojich „konštruktívnych riešení“ a to v súvislostiach vedúcich až do zdrojov [...]

Podvodníci v riadení režimu nielen ako známy fakt, ale už preukázateľná skutočnosť

14.10.2022

Do riadiacich a následne odborných štruktúr režimu sa vzhľadom na jeho zlodejsko úžernícku povahu naimplementovali podvodníci, klamári a zavádzači. Žijeme dobu úžery a klamstiev a je to cítiť v akejkoľvek aktivite pri snahách o prežitie. Je založený na likvidáciách poctivých ľudí, umelých kariérach vznikajúcich cez takéto inkvizičné procesy a to všetko [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 116432x
Priemerná čítanosť článkov: 2772x

Autor blogu

Kategórie